Отдели

Bayer CropScience

Байер е компания, която се ръководи от иновациите и има дългогодишна традиция в разработката и развитието на нови продукти. Ние използваме нашите знания и експертиза, за да адресираме глобални предизвикателства и имаме за цел да подобрим качеството на живот по целия свят. Мисията на нашата група Байер АГ - “Байер: Наука за по-добър живот” е основата на това, което ние в Bayer CropScience се стремим да постигнем в земеделския сектор. Нашият принос към обществото се базира на осигуряването на висококачествена храна, фураж, фибри и възобновяеми суровини.


Създаване на защита за реколтата

Растителна Защита

Както всеки фермер знае, земеделските култури се сблъскват с жестока конкуренция докато растат. Бурените се борят за място, а насекомите за своята прехрана; жегата и сушата добавят стрес за растенията в полето. В същото време едно избухване на болест, може да разруши цялата реколта - с печални последствия за фермерите и техните семейства. С толкова много заложено на карта, нашата мисия е да помогнем на земеделските призводители да запазят, всеки инч от техните полета плодороден и здрав.

Прогрес – но все още не навсякъде

Няма съмнение, че в световен мащаб земеделието е постигнало голям прогрес. Ако посетите всеки един голям супермаркет, ще намерите изобилие от висококачествени плодове и зеленчуци, независимо от сезона. Но все още има какво да се желае. Милиони хора могат само да мечтаят за това изобилие, докато се борят с неплодородни почви и суров климат. Именно тук ние помагаме. Нашите продукти за растителна защита могат да помогнат на земеделските производители, в най-неблагоприятните условия на околната среда. Ние знаем колко усърдно работят тези фермери, за да извлекат полза от своята земя. Също така сме наясно, че много от тях нямат финансова сигурност, на която да разчитат в случай, че реколтата им пропадне. За тях нашите продукти за растителна защита дават спокойствие в изключително несигурната среда.

Нововъведенията са на път

Всички земеделски производители независимо от това колко сигурен е техният бизнес, намират допълнителна полза в нашето изпитано и модерно портфолио от хербициди, инсектициди, фунгициди и продукти за растеж на семена. Споделяйки стремежа на нашите фермери да защитят реколтата си, нашите учени непрекъснато търсят нововъведения, които да им предложат. Понастоящем имаме над 30 активни вещества, които във фаза на проучване. Сред продуктите, които са на път съществуват пет в късен и два в ранен етап на развитие.

Ние променяме нагласата си - ставаме съветник, фокусиран върху нуждите на клиентите

Вълнуващо време е. Ние преосмисляме бизнеса с отглеждане на земеделски култури. Комбиниране на биология и химия, работа рамо до рамо с фермерите, доказване, че модерното земеделие може да поддържа и храни планетата... Това е ежедневната ни работа в Bayer CropScience.Състезанието започва - нека да разкрием тайните на природата

Семена

Повече и повече хора, по-малко и по-малко земя. Как ще се изхранваме в годините пред нас? Лице в лице с това предизвикателство, нашите специалисти в областта на семената се състезават с времето, за да разкрият тайните зад най-устойчивите растения в приодата. За да окрият отговорите за нуждите на планетата, те използват всички налични ресурси - традиционни и иновативни техники на отглеждане, генетични анализи, развитие на определени характеристики.

Ние сме експерти в култури като памука, рапицата и зеленчуците, но пшеницата и оризът са също от жизнено-важно значение. Биотехнологиите предлагат иновативни начини за повишаване на хранителните качества на семената, дори и на вида им. Тези методи също помагат на растенията да преживеят стреса, с който се сблъскват на полето: насекоми, бурени, болести, засушаване, засоляване на почвата и т.н. Те трябва да устоят на жътвата, транспортирането и складирането: Нашето звено за семена дава на растенията силата да издържат на тези предизвикателства.

Основите на живота

По настоящем много от нашите специалисти в областта на семената работят усилено върху пшеницата и ориза. Тези две важни култури са в основата на човешкото изхранване. Площите, засяти с тях са една трета от земеделските земи в света. 


Решени бързо да предоставят на фермерите възможности за напредък, нашите специалисти в бионауките събират и използват знание чрез глобална мрежа от колеги и партньори. Нашата верига от станции за отглеждане е вече добре развита в Европа и Северна Америка. Предстои да се разрастне също в Азия и Австралия. В същото време нашите външни партньори са високо-специализирани фирми и институти в сферата на научните разработки и проучвания.

Здравословни жилищни пространства за здравословен начин на живот

Environmental Science

Продължителността на живот никога не е била по-висока. Въпреки, че статистиката варира при различните страни, хората живеят по-дълго. Храната и медикаментите имат голямо значение - но има и друг важен фактор: хигиената.

Знаейки, че животът е подложен на риск, нашата дивизия Environmental Science се грижи да запази жилищните пространства на хората чисти и безопасни. Например нашите препарати за употреба на закрито, дават възможност на хората да спрат насекомите да носят зарази в домовете им. С тези мерки, ние спасяваме многобройни животи: болести пренасяни чрез насекоми като малария и шистосомия инфектират милиони хора по целя свят ежегодно. 

Вредителите: вън

Те може да не са смъртоносни, но кой иска мишки, плъхове и хлебарки, да препускат в къщата или на работното му място? Те са не само неприятни, но и са сигурен сигнал за нездравословни условия на работа и живот.

Нашите решения помагат да се съдаде приятна домашна обстановка

Ние помагаме на хората да се предпазват. Например, компаниите за контрол на вредители са един от големите ни клиенти. Те разчитат на нас да покриваме широк спектър от условия на околната среда  – от ресторанти до частни домове - хигиенични и без вредители. Ние им предлагаме безопасни и ефективни химикали, така че те могат да вършат добре своята работа. И все повече и повече комбинираме химията и биологията, за да създадем все по-съвременни и екологично-устойчиви продукти.

Грижа за зелените пространства

Друга важна група клиенти са собствениците на къщи и градини - всеки, който се грижи за зелени пространства. Продуктите на Bayer Garden помагат да се създадат мечтаните пейзажи, предпазвайки от бурени, плесен и мъх. Междувременно нашето портфолио от торф и декорации се грижи за поддръжката на голф игрища, спортни площадки и градски паркове, от парниковите съоръжения до порастналите дървета в гората. Разнообразното портфолио от продукти работи за всичките ни видове клиенти... Ние се гордеем с това, че играем важна роля в опазването на околната среда хигиенична и красива, без това да застрашава безопасността и екологичната устойчивост.

Търсене на работа

Тук можете да намерите активните ни обяви за свободни позиции в Байер Бългaрия.

 Присъединете се към нас още днес!


 

Търси

Контакти

Байер България ЕООД

 

T: +359 (0)2 814 01 32
F: +359 (0)2 814 01 99

 

Последвайте ни

Последно обновяване 31.07.2014   Copyright © Bayer AG